Mijn favorieten

Taxatie

Wanneer u een woning koopt en u gaat daarvoor een hypotheek afsluiten heeft u in de meeste gevallen een taxatierapport nodig. Ook kan een taxatie nodig zijn voor verkoop, wanneer u een overbruggingshypotheek nodig heeft, of bij echtscheiding, overlijden of in geval van een contrataxatie.

Een taxatierapport dient aan een aantal richtlijnen te voldoen. Een aantal jaren geleden zijn hiervoor een paar validatie-instituten in het leven geroepen om toe te zien op de kwaliteit van de taxatierapporten.

Het Nederlands Woning Waarde Instituut (het NWWI) en de Taxateursunie zijn instituten die woningtaxaties valideren (keuren) voor aangesloten taxateurs en zien erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. De meeste banken verlangen daarom ook alleen rapporten die door voornoemde instituten zijn gevalideerd.

Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI en/of de Taxateursunie aanmelden. Nolten Makelaardij is bij beide validatie-instituten ingeschreven en kan voor beide instituten taxatierapporten uitbrengen.

Meer weten of  weten welke tarieven Nolten Makelaardij hanteert? Bel ons op 078-2034030 of stuur een verzoek naar info@noltenmakelaardij.nl.
 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring